Tavaszi babsaláta.



  • Babsaláta kicsit másként.

Nagyon egyszerű és nagyon finom, önmagába friss pékárúval, vagy főétel mellé savanyúságként tálalva is fogyasztható.
Igazából csak ajánlásként osztom meg ezt a receptet, mert zöldségeskertünkbe rengeteg újhagymánk van idén.

Hozzávalók:

  • 4-5 újhagyma
  • 1 fej lila-hagyma
  • 3 db TV paprika
  • 3 db paradicsom
  • 30 dkg fehér bab (lehet konzerv is)
  • Olívaolaj (napraforgó olaj is jó)
  • Ízlés szerint ecet
  • Só (ízlés szerint)
  • Tyúkhúr 2 marékkal szedve, összeaprítva



Salátaként tálalva
Elkészítése nagyon egyszerű, a hozzávalókat mosás és aprítást követően egy keverőtálba helyezzük. Ízlés szerint olajjal, sóval és ecettel fűszerezve hűtőbe 3-4 órát pihentetjük (érleljük), majd frissen tálalva fogyasztható. Remek vitaminforrás, mivel minden hozzávaló nyersen kerül felhasználásra. Ha nem csak salátaként szeretnénk felhasználni, tejföllel elkeverve kicsit gazdagabb ízvilággal, friss kenyérrel is fogyasztható.




Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...